Rute 8

Denne ruter er med bakkede landskaber og store vidder. Prøv kræfter med Pøt Mølle-bakken, og nyd de smukke, historiske steder langs ruten. Rutens ene endepunkt er ved Gudenåen, så der er rig mulighed for at nyde nature der.
PØT MØLLE - GUDENÅEN

Ruten mellem Pøt Mølle og Gudenåen er både med bakkede landskaber og store vidder. Det er også en rute med skove, moser, hede og marker. Pøt Mølle ligger for foden af Pøt Mølle-bakken. Den har en stigning på 9,7%, så her kan man få testet benene. Der er historiske steder i den smukke Granslev Ådal omkring Pøt Mølle. Du kan tage vandrestien til Marsk Stigs kilde. Ifølge sagnet var det her, at Marsk Stig gjorde holdt efter mordet på Erik Klipping i Finderup Lade i 1286. Granslev Å er med sit rene og klare vand et rigtig godt levested for ørreder. Ruten krydser den nedlagte Gjernbane, som går fra Resenbro ved Silkeborg og til Laurbjerg. Banestien er asfalteret og bilfri og derfor et godt og sikkert sted at cykle med børn.

På ruten mod Gudenåen ligger der mange oldtidsminder i landskabet. Der er boet mennesker her siden oldtiden. Ruten slutter ved Hagenstrupvej tæt ved Gudenåen. Der er ikke langt til Bjerringbro og Ulstrup, som begge steder har togforbindelse. Gudenåen er Danmarks længste vandløb. Den er 158 km lang med udspring ved Tørring nordvest for Vejle og udløb i Randers Fjord. Gudenåen er et oplagt sted at fiske. Den er kåret til et af de ti bedste steder i Europa for laksefiskeri, men der er også bestande af ørreder, sandart, gedder og aborrer. Husk at tjekke www.fiskekort.dk for tilladelse til at fiske.

Find vej

Ved at klikke på kortet kan du se denne etape. 

Her kan du yderligere downloade rutens forløb ved at klikke på pilen til venstre. 

Spisesteder, overnatningssteder og meget mere kan findes ved at klikke på de 9 små firkanter i øverste højre hjørne.