Rute 7

Denne rute er lang og kuperet, så sæt god tid af. Til gengæld vil du kunne opleve spændende kultur, historiske steder, smukke herregårde og betagende udsigter. Du kan proviantere i Ry, Galten eller Hammel, ellers husk madpakken.
RY - PØT MØLLE

Historiske steder, spændende kultur, et smukt slot og skønne udsigter beriger denne tur. Det er nemt at komme til og fra Ry med tog. Byen byder på talrige indkøbs- og spisemuligheder. Om sommeren kan man sejle med hjuldamper på Julsø. På ruten ligger også Knudhule Strand, som er områdets største badested. Ved det kuperede område omkring Javngyde kan man fornemme, hvordan istidens is og vandmasser formede dette fantastisk landskab.

Galten ligger midt på ruten og byder på spise- og indkøbsmuligheder. Besøg også den smukt udsmykkede Galten Kirke med moderne glasmalerier af Peter Brandes. Nord for Galten ligger Hammel, og Kulturringen går igennem de smukke skove omkring Frijsenborg Slot øst for byen. Det privatejede slot var engang et af landets største grevskaber. I dag det et stort og moderne land- og skovbrug. Skovene omkring slottet har flere smukt anlagte alléer. Tæt ved slottet og midt i den smukke natur ligger slotskroen Pøt Mølle. Det er en smuk ældre bindingsværksbygning med mølledam og fine vandrestier omkring. Mellem Frijsenborg Slot og Pøt Mølle er der en god bakke med en stigning på 9,7% mod syd.

Find vej

Ved at klikke på kortet kan du se denne etape. 

Her kan du yderligere downloade rutens forløb ved at klikke på pilen til venstre. 

Spisesteder, overnatningssteder og meget mere kan findes ved at klikke på de 9 små firkanter i øverste højre hjørne.