Rute 4

På denne rute kommer du helt tæt på Horsens Fjord. Du kan opleve Gyllingnæs, og du cykler langs strandenge med sjældne planter og et rigt dyre- og fugleliv. Ruten går over dæmningen til Alrø, hvor der er gamle huse og hyggelig stemning.
GYLLING - TORRILD

Gylling har kirke, præstegård og mølle. Byen var allerede i starten af 1800-tallets en ret stor landsby. Gylling Kirke har et karakteristisk kirketårn, et såkaldt styltetårn, som er kendetegnet ved den høje rundbueåbning. Denne særlige byggestil stammer fra senmiddelalderen og ses især i det østjyske. Læg også mærke til den velbevarede præstegård i bindingsværk. På Gyllingnæs, der hører under herregården Gyllingnæs, er det tilladt at færdes til fods eller på cykel i de store skove og eller til fods ved de uberørte kyststrækninger.

Ruten slår et smut ud over dæmning til øen Alrø, som er 7 km lang og 5 km bred og meget egnet til oplevelser på cykel. Der er spisesteder, butikker og vejboder. Bygninger i kampesten er karakteristiske for øen. Alrø har en gammel dampskibsmole ved øens sydspids. Herfra er der i højsæson færgeforbindelse til Hjarnø og Snaptun. Tilbage på fastlandet går turen forbi Sondrup Plantage og Uldrup Bakker, som ligger vest for ruten. Du kan tage en afstikker til dette usædvanlige og afvekslende naturområde. Inden du når rutens endemål i Torrild, passerer du et af landets største landbrugsbedrifter, nemlig Åkjær Gods, hvis historie går helt tilbage til 1600-tallet. Godset er privatejet, men du kan opleve de smukke bygninger fra vejen.

Find vej

Ved at klikke på kortet kan du se denne etape. 

Her kan du yderligere downloade rutens forløb ved at klikke på pilen til venstre. 

Spisesteder, overnatningssteder og meget mere kan findes ved at klikke på de 9 små firkanter i øverste højre hjørne.