Rute 22

Dette er en lang og kuperet tur. Men den kan sagtens deles op i mindre ruter. Du kan prøve kræfter med én af de stejleste stigninger i Danmark, nemlig Askebjerg ved Daugård. Du kan også hvile benene ved det smukke Vejlefjord, se en nedlagt arrest i Bjerre, et Ferguson-museum og et frilandsmuseum i Glud.
ROSENVOLD - HJARNØ

Denne lange rute starter ved lystbådehavnen Rosenholm Havn ved Vejle Fjord. Ruten går mod vest, hvor du kan tage en afstikker i det kuperede område til det gamle sanatorium Vejlefjord, som i dag også fungerer som hotel. Der er en smuk offentlig park til hotellet, hvor man kan spadsere ad de anlagte kurveje. Herfra kan du spadsere ud til Træskohage Fyr. Det er et meget smukt sted ved fjorden. Herefter går det op og ned, inden du rammer Daugård Strand. Her er der badebro og en hyggelig campingplads. Herefter venter strabadserne ved Askebjerg. Det er en af de stejleste stigninger i Danmark. På det stejleste rammer stigningen hele 13%. Men du skal huske at stoppe op og nyde den fantastiske udsigt over Vejle Fjord.

Når du når til Daugård, er der mulighed for at proviantere. Herfra går ruten nordpå gennem smukke landskaber og mindre landsbyer. Du kommer forbi Bjerre Mølle, og du kan også besøge Bjerre Arrest, hvor lokale ildsjæle er i gang med at restaurere bygningerne. Ruten runder Bjerre Skov, hvor det er muligt at tage en tur på MTB-ruterne i skoven. Når du når til Glud, kan du besøge det private Ferguson Museum med flere hundrede køretøjer i samlingen. I Glud ligger også frilandsmuseet Glud Museum. Det er et enestående museum, der formidler historien om livet i landsbyerne her de sidste 350 år. Der er velbevarede bygninger fra egnen som for eksempel Marthas Hus og Fiskerhuset.

Find vej

Ved at klikke på kortet kan du se denne etape. 

Her kan du yderligere downloade rutens forløb ved at klikke på pilen til venstre. 

Spisesteder, overnatningssteder og meget mere kan findes ved at klikke på de 9 små firkanter i øverste højre hjørne.