Rute 17

At cykle på Mols er godt for krop og sjæl. Denne rute bugter sig op og ned i det smukke, kuperede landskab. Du kommer både tæt på kysten og ind i landskabet. Flere af områderne på denne rute har status af nationalpark, så der er garanti for smukke naturoplevelser.
FEMMØLLER STRAND - VRINNERS

Femmøller Strand er karakteriseret ved at have lige alléer, akser, pladser og torve, og stedet rummer en helt særlig kulturarv. Byen med de fine bindingsværkssommerhuse er anlagt af arkitekt Egil Fischer. Han havde en plan for området, og de senere år er meget af området blevet genetableret ud fra hans visioner. Det er også her, at du finder Molskroen, som var en af de første bygninger, som Egil Fischer fik opført. Dengang og i dag er det et populært og eksklusivt badehotel og restaurant.

Naturpark Mols Bjergs præger dele af ruten, og der ligger flere steder langs ruten, der tilbyder aktiviteter i nationalparken. Du kan blandt andet gøre holdt ved Øvre Strandkær, som er ejet af Naturstyrelsen. Her finder du madpakkehus, aktivitetsstand og naturhistorisk besøgscenter. Men uanset hvordan man vælger at opleve parken, er der garanti for smukke naturoplevelser. Når ruten rammer Dragsmur, venter der dig en enestående udsigt over havet. Det er også her, at du kan opleve General Ryes Skanser og hele Helgenæs-halvøen. Ruten går ikke ud på Helgenæs, men tag eventuelt en afstikker ud til Sletterhage Fyr på sydspidsen af øen. Turen går videre til Knebel, hvor du blandt andet kan opleve en moderne kirkeudsmykning af Bjørn Nørgaard i Knebel Kirke.

Find vej

Ved at klikke på kortet kan du se denne etape. 

Her kan du yderligere downloade rutens forløb ved at klikke på pilen til venstre. 

Spisesteder, overnatningssteder og meget mere kan findes ved at klikke på de 9 små firkanter i øverste højre hjørne.