Rute 13

Ruten mellem Allingåbro og Hevring går tæt ved Randers Fjord, og der er rig mulighed for aktiviteter langs fjorden. Der er flere mindre færgeforbindelser, der kan tage dig over fjorden. Ruten slutter i Hevring, hvor det er oplagt med et besøg i Paradiset.
ALLINGÅBRO - HEVRING

Allingåbro ligger ved Randers Fjord. Her er der masser af mulighed for aktiviteter. Du kan leje kanoer eller tage på tur med skinnecykel, hvis du trænger til en anden form for transportmiddel. Ruten går forbi den smukke herregård Stenalt, som er bygget i italiensk stil i 1799. Den blev efter sigende opført, så den daværende ejers italienske kone kunne føle sig hjemme her. Vest for ruten ligger Voer Færgested, som er værd at cykle efter. Det er et yndet sted for lystfiskere, og centeret byder på masser af aktiviteter for hele familien.

Der er færgeforbindelse med den lille færge Ragna til den anden side af fjorden. Det tager kun få minutter. Et andet sted, hvor du kan krydse fjorden, er ved Udby. Det er også Kulturringens nordligste punkt. Her er det en kabelfærge, der kan tage dig over fjorden. Landskabet og klimaet her er frodigt og gavnligt for især dyrkning af frugt. Ruten går også langs nogle af Djurslands nordlige kyster. Du kan besøge Paradiset, som er et smukt naturområde nord for Hevring. Stil cyklen og følg stien ud til den fantastiske strandeng og strand med skinnende hvidt sand, men tag dig i agt for tidevandet. Endnu en naturoplevelse venter i Hevring og det militære øvelsesterræn, som man kan besøge, når der ikke er øvelse.

Find vej

Ved at klikke på kortet kan du se denne etape. 

Her kan du yderligere downloade rutens forløb ved at klikke på pilen til venstre. 

Spisesteder, overnatningssteder og meget mere kan findes ved at klikke på de 9 små firkanter i øverste højre hjørne.