Rute 16

På denne rute kommer du flere gange igennem Nationalpark Mols Bjerge, og der er masser af mulighed for afstikkere ind i det smukke naturområde. Møllerup Gods ligger også på ruten, som slutter med dejlig feriestemning ved Femmøller Strand.
THORSAGER - FEMMØLLER STRAND

Denne tur starter i Thorsager, hvor den karakteristiske rundkirke ligger højt placeret i byen. Den er Jyllands eneste rundkirke, og den er opført i omkring år 1200. Nationalpark Mols Bjerge er ét af Danmarks i alt fire nationalparker. Området er udpeget, fordi det har enestående naturområder, landskaber og kulturværdier. Istiden har formet landskabet, og der har boet mennesker siden tidlig stenalder. Der er flere forskellige naturtyper som hede, mose, skov og græsningsarealer. Der er også gode badesteder og steder at fiske. Det er også et godt sted at gå på opdagelse efter sjældne planter og insekter. Der findes masser af god formidling om området både på tavler og digitalt.

Ruten kommer forbi Møllerup Gods, som blev opført af Knud Gyldenstjerne i slutningen af 1600-tallet. Det drives i dag som et moderne landbrug blandt andet med dyrkning af hamp. Der arrangeres rundvisninger efter aftale. På vejen mellem Grønfeldt og Femmøller kommer du til rutens højeste punkt ved Basballe. Ved Femmøller Strand venter en arkitekturhistorisk perle karakteriseret ved lige alléer, akser, pladser og torve. Den blev anlagt af arkitekt Egil Fischer, som også tegnede Molskroen og de karakteristiske sommerhuse med bindingsværk.

Find vej

Ved at klikke på kortet kan du se denne etape. 

Her kan du yderligere downloade rutens forløb ved at klikke på pilen til venstre. 

Spisesteder, overnatningssteder og meget mere kan findes ved at klikke på de 9 små firkanter i øverste højre hjørne.