Rute 3

Turen går fra Odder gennem Hov og til Gylling, og der er masser at se på vejen. Oddermuseum byder på historiske udstillinger, og i Hov er der et autentisk havnemiljø samt færgeforbindelse til Samsø og Tunø.
ODDER - GYLLING

Ruten fra Odder til Gylling er rig på oplevelser. I Odder er der butikker, spisesteder og seværdigheder. Du kan besøg Odder Museum, der ligger ved den gamle Odder Vand- og Dampmølle. Du kan også studere Odder Rådhus´ brutalistiske arkitektur og besøge parkerne omkring herregården Rathlousdal. Turen til Hov følger i store træk det, der engang var jernbaneforbindelsen. Langs den ligger der flere autentiske landsbymiljøer, interessante kirker og smuk natur. I Hov er der et levende havnemiljø med værft, lystbådehavn, butikker og caféer. Fra Hov er det muligt at komme med færge til Samsø og den bilfrie ø Tunø.

På ruten mod Gylling kommer du forbi flere fortidsminder. Ved godset Gersdorffslund ligger resterne fra middelalderfæstningen Bjørnkær Voldsted. Du kan også tage turen ind igennem Ravnskoven mod kysten. I skoven yngler ravne, gransangere, natugle, spætter og mange andre fugle i træerne, mens vinbjergsneglene nyder det fugtige klima i bunden af skoven. I skoven finder du også en jættestue fra bronzealderen. På turen videre kommer du forbi den store skålsten i Fensten Sønderskov. Det er en mandstor sten med henved 40 skåltegn. Ruten slutter i Gylling, som har et helt særligt og autentisk landbymiljø med mølle, præstegård, kirke, vandløb og lindetræer.

Find vej

Ved at klikke på kortet kan du se denne etape. 

Her kan du yderligere downloade rutens forløb ved at klikke på pilen til venstre. 

Spisesteder, overnatningssteder og meget mere kan findes ved at klikke på de 9 små firkanter i øverste højre hjørne.