Rute 10

Hvis du vil gøre holdt og fiske, der rig mulighed ved Lilleåen. På denne rute ligger der også flere smukke herregårde. Du kommer forbi Bidstrup Gods, og rutens endemål er det smukke og autentiske Clausholm Slot.
LAURBJERG - CLAUSHOLM

Ruten kommer igennem Hadsten og Laurbjerg med mange muligheder for indkøb og overnatning. Medmindre du planlægger at fange maden selv, for så er der rig mulighed for det ved Lilleåen, som denne rute krydser. Lilleåen er 37 km lang og løber ud i Gudenåen ved Langå. Den er hjemsted for den mest produktive ørredbestand i Danmark. Husk at tjekke www.fiskekort.dk for tilladelse til at fiske. Langs ruten ligger der også smukke herregårde. Du kommer forbi Bidstrup Gods, som stammer fra 1698. Den er bygget i stilen ”jydsk barok” med svungne gavle og buer. Du passerer også herregården Favrskov, som stammer helt tilbage til 1277.

Modelbane Europa i Hadsten er et must for alle for hang til modeltog. Der er efter sigende mere en 100 vognsæt udstillet. Du kan også besøge et helstøbt og autentisk barokt have- og slotsanlæg ved Clausholm Slot. Slottet og slotsparken er bestemt et besøg værd. Der er lige alléer og voldgrav rundt om slottet. Slottet blev bygget i 1690´erne af grev Conrad Reventlow, og det fremstår stort set som da. Tjek Clausholm Slots hjemmeside www.clausholm.dk for åbningstider for park og slot.

Find vej

Ved at klikke på kortet kan du se denne etape. 

Her kan du yderligere downloade rutens forløb ved at klikke på pilen til venstre. 

Spisesteder, overnatningssteder og meget mere kan findes ved at klikke på de 9 små firkanter i øverste højre hjørne.