Cykelruten til kultur og natur i Østjylland

Kulturringen leder dig forbi kulturelle seværdigheder og ikke mindst Østjyllands smukke natur i Aarhus, Favrskov, Hedensted, Norddjurs, Odder, Skanderborg, Samsø og Syddjurs kommuner. 

Ruten går ad asfaltveje.

Til Kulturringen er der udgivet en guidebog og et rutekort. Guidebogen er revideret og udkom i april 2019. Læs mere under Guidebog

Du kan også se ruten på din smartphone, tablet eller computer. Se kort her

Se mere under menuen Det sker†††


Følg Kulturringen på Facebook. Så kan du se, hvad der sker langs ruten!

Kulturringens guidebog


Mere om Kulturringen

Cykelruten går gennem den østjyske kultur beliggende i et smukt og varieret landsskab med bølgende bakker, sø, hav, skov og vandløb. Du kommer forbi museer, kunst, slotte, gravhøje, kirker og andre spor i landskabet. Gode stop venter i smukke landsbyer, stationsbyer og storbyen Aarhus.

Du kan bruge den offentlige trafik til at hoppe af og på og sammensætte den perfekte tur alt efter interesser, evner og behov. Vælg mellem børnevenlige og oplevelsesrige strækninger eller fokusér på strækninger, der især fremmer de gode cykelben.

Ruten går via asfaltveje, og flere steder er der også cykelsti. Der er masser af alternative muligheder for at køre en lille interessant omvej – eller at tage toget, færgen eller bussen til endnu ikke udforskede steder. Der er også forskellige muligheder for overnatning og indkøb langs ruten. Undervejs vil der også være servicefaciliteter, mulighed for ekstra luft i dækkene samt toilet og vand.

Kulturringen er skabt i et samarbejde mellem de østjyske kommuner Favrskov, Hedensted, Norddjurs, Syddjurs, Aarhus, Odder, Samsø og Skanderborg.

Projektet var i 2015 – 2017 støttet af Aarhus 2017 Fonden. Læs mere om projektgruppen bag her.

God fornøjelse!

9 tanker omkring “Cykelruten til kultur og natur i Østjylland

  1. Når man trykker på jeres Facebok link i teksten kommer der en side frem der ikke virker. Bare til info 🙂

    Like

  2. Hejsa. Jeg har været med til workshop på Gl. Estrup og bidraget med input i min egenskab som ejer af Eventyrskoven. Jeg ved ikke om vi er med i cykelbogen, hvad der står skrevet eller om vi overhovedet er med? Jeg mindes at der var særlig fokus på uge 27. Den er jo snart og vi har faktisk arrangeret 3 troldedage, som cyklister og andre kan komme til. Men jeg kan ikke finde noget om uge 27? Med Venlig Hilsen Henriette Toftegaard

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s