Oplevelses-familie tour – 15 km.

Tilmelding nødvendig for deltagelse, klik her

Lørdag d. 29. august 2020

Vi tager forbehold for ændringer, særligt henhold til Coronasituationen.

Guidet herregårds tur rundt i Odder Kommune for børn og børnefamilier.

Kom på en dejlig familie-cykeltur i det skønne landskab øst for Odder.
Lørdag den 29. august kl. 10-14.30

Hyggelig tur i roligt tempo med besøg saftevandsstop på Karensminde Frugtplantage, minigolf med kold kartoffelsalat og frikadeller og afslutning med kaffe, saft, kage og snobrød i Økologiens Have.

Turen udgår fra Økologiens Have over Bjerager til Karensminde Frugtplantage og derfra videre.

Denne dag er tænkt som en hyggelig oplevelsesdag, hvor vi sammen cykler genne det smukke østjyske landskab ved Odder. Turen vil have nogle stop. Her vil turleder og naturvejleder Ole Sørensen fortælle, i ”børnehøjde”, lidt om det vi ser og cykler igennem. Udover disse fortællestop vil der også være besøgsstop, hvor der både er forplejning og en oplevelse: saft på en rigtig frugtplantage, og besøg på Danmarks ældste minigolfbane i Saksild. Her skal vi både prøve at spille minigolf og også få vores frokost med kold kartoffelsalat og frikadeller – noget de fleste ville kunne lide.

Dagen slutter vi i Økologiens Have med kaffe, the, kage og snobrød på bål. For dem der har lyst vil der være mulighed for en rundvisning i haven – eller er der mulighed for at opleve stedet, dyrene og stemningen på egen hånd.

Mødested: Økologiens Have
Praktiske oplysninger sendes til de tilmeldte.
Turen er på eget ansvar.

Søndag d. 30. august 2020 – 28 km.

Kl. 10 – 15
Vi tager forbehold for ændringer, særligt henhold til Coronasituationen.

Velkommen til en herlig cykeltur gennem det naturskønne Østjylland.  En cykeltur der byder på såvel spændende fortællinger om Odderegnens herregårdshistorie, møde med godsejer Johan Tesdorpf på Rathlousdal, lækker frokost på ruten og kaffe og kage når vi returnerer til Odder Museum.

Turen foregår i roligt cykeltempo.
Parkering kan ske ved museet, nærmere anvisning kommer til deltagerne.

Herregårde
Odderegnens herregårde ligger pænt spredt udover den østjyske agerjord i det tidligere Hads Herred. Førhen var disse herregårde små selvstændige landbrugssamfund, der havde mange mennesker i deres brød. I dag forbinder vi mere disse bygningskomplekser med arkitektur, historie og maleriske kulturmiljøer, der alle ligger smukt placeret som markante ”spor” i landskabet.

Cykelrute
Kulturring Østjylland inviterer på kulturhistorisk cykeltur til egnens herregårde, hvor ruten går forbi de gamle herregårde Rathlousdal, Åkær og Dybvad og ”herregårdskirkerne” Falling Kirke, Gosmer Kirke og Randlev Kirke. På turen fortæller museets museumsformidler og naturvejleder, Ole Sørensen, herregårdenes historie – om Rigsdrost Joachim Gersdorff fra Skåne, om Fru Bornemanns strømper, om ”statsminister”, Joachim Schack-Rathlou og meget, meget mere.

Praktisk
Mødested: Odder Museum.
Pris: Gratis inkl. forplejning.

Medbring: praktisk tøj til udevejr og evt. cykelpumpe.
Flere praktiske oplysninger sendes til de tilmeldte.

Turleder: museumsformidler og naturvejleder Ole Sørensen, Odder Museum.
Turen er på eget ansvar.