Herregårdstur på cykel ved Odder – 28 km – mest for voksne

Søndag d. 30. august 2020 – 28 km

Kl. 10 – 15

Vi tager forbehold for ændringer, særligt henhold til Coronasituationen.

Velkommen til en herlig cykeltur gennem det naturskønne Østjylland.  En cykeltur der byder på såvel spændende fortællinger om Odderegnens herregårdshistorie, møde med godsejer Johan Tesdorpf på Rathlousdal, lækker frokost på ruten og kaffe og kage når vi returnerer til Odder Museum.

Turen foregår i roligt cykeltempo.
Parkering kan ske ved museet, nærmere anvisning kommer til deltagerne.

Herregårde
Odderegnens herregårde ligger pænt spredt udover den østjyske agerjord i det tidligere Hads Herred. Førhen var disse herregårde små selvstændige landbrugssamfund, der havde mange mennesker i deres brød. I dag forbinder vi mere disse bygningskomplekser med arkitektur, historie og maleriske kulturmiljøer, der alle ligger smukt placeret som markante ”spor” i landskabet.

Cykelrute
Kulturring Østjylland inviterer på kulturhistorisk cykeltur til egnens herregårde, hvor ruten går forbi de gamle herregårde Rathlousdal, Åkær og Dybvad og ”herregårdskirkerne” Falling Kirke, Gosmer Kirke og Randlev Kirke. På turen fortæller museets museumsformidler og naturvejleder, Ole Sørensen, herregårdenes historie – om Rigsdrost Joachim Gersdorff fra Skåne, om Fru Bornemanns strømper, om ”statsminister”, Joachim Schack-Rathlou og meget, meget mere.

Praktisk
Mødested: Odder Museum.
Pris: Gratis inkl. forplejning.

Medbring: praktisk tøj til udevejr og evt. cykelpumpe.
Flere praktiske oplysninger sendes til de tilmeldte.

Turleder: Museumsformidler og naturvejleder Ole Sørensen, Odder Museum.
Turen er på eget ansvar.