Innovation på vejen; Skilte må der til!

Kulturringen er 450 km hele vejen rundt. Det er langt – så hvordan undgår man at fare vild på turen?

Skilte må der til; så man ved hvornår man skal dreje eller stoppe eller måske bare fortsætte lige ud, selvom man synes man har cyklet langt allerede. På den måde er skilte med til skabe tryghed og en god oplevelse. Desværre er mange skilte er også dyrt, både i opsætning og i vedligehold.

Så hvordan finder vi den helt rigtige løsning på den udfordring der hedder: Find vej, trygt, men også billigt! Det skal være nemt både at finde vej på ruten, men også at finde tilbage hvis man har taget en afstikker eller to. Det kræver mange skilte, og skilte på 450 km bliver dyrt. Ikke kun økonomisk, men også i landskabet. De traditionelle blå galjeskilte er heller ikke altid hensigtsmæssige – de kan være svære at finde vej efter.

Der vil være digitale kortløsninger og ruter man kan hente ned på sin telefon – men ruten er også et sted at komme væk fra konstant forbindelse og det er skidt at fare vild bare fordi man glemte at oplade sin telefon (mere information om strøm og cykling følger…).

Derfor  er der brug for nytænkning så vi får en bæredygtig rute hele vejen igennem, og her er skiltning en spændende mulighed for innovation. Derudover er det en kulturringen en rute med og for kultur. Så vi tænker også skiltningen i kunstneristiske og kreative løsninger; kan man male et skilt med mos? Kan cyklisterne lave deres egne skilte mens de cykler, som en slags Hans og Grethes cykelsti?

Kulturringen krydser og følger både nationale og regionale cykelruter, men forlades igen – hvordan skiltes det? Vejdirektoratet har en mængde love og regler, der udfordrer kreativiteten og opfordrer til at tænke i nye retninger. Det har også ført til et spændende samarbejde med cyklistforbundet, hvor vi ser både på indlands og udenlandske løsninger. Vi er ikke i mål endnu, men én ting er sikkert der er meget mere innovation i kulturringen fremover!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s